3 kleding stylen die het meest voorkomen in Rotterdam

3 kleding stylen die het meest voorkomen in Rotterdam

8 juni 2020 Uit Door Redactie

Kleding is over heel de wereld iets wat je moet hebben, is het niet voor jezelf dan is het wel voor een ander. In de laatste jaren zie je steeds meer hoe kleding een rol speelt in ieders leven. Tuurlijk heb je altijd nog de mensen die zeggen “wat ken mij dat nou verotten wat ik aan heb”. Maar ook daar zien we steeds meer verandering in. Rotterdam is een van die steden waar eigenlijk alles gedragen kan worden zonder dat je raar aangekeken wordt. En daarom gaan we in deze blog laten zien wat de meest voorkomende kledingsstylen zijn die voor komen in onze prachtige stad.

#1 De Hipsterstyle

Ja ja… de Hipsters, voor dat je je geld gaat uitgeven aan de Hipster kleding moet je weten hoe jij je moet gedragen om een Hipster te zijn. Het is best simpel Een Hipster is iemand die niet meedoet aan trends en die zich niets aantrekt van de ‘mainstream’. En nu hoor ik jullie al denken “Wat bedoel je met de mainstream?”. De Mainsteam is een term waarmee men activiteiten aanduidt die voor een grote massa mensen interessant zijn en die ook overduidelijk aanwezig zijn in de maatschappij.

Nu is dus de grote vraag wat ze dragen. Aangezien jullie allemaal veel te lui zijn heb ik dat op me genomen en kennen jullie lekker op de bank leggen en lezen. Een Hipster is iemand die zijn kleding vaak alleen koopt bij een vintage winkel. Het enige is dat Hipsters er blijkbaar niet van houden dat je in dezelfde kleding loopt, dus zorg gewoon dat je een beetje creatief en origineel bent. Nu ben je helemaal klaar om een Hipster te zijn.

#2 Designerstyle

We kennen ze allemaal wel, de mensen die 600 euro uitgeven voor een slipper en dan moeten ze de andere er nog bij kopen. Designer kleding is best wel duur en niet altijd mooi, maar juist designer kleding dragen is nu echt in. Een persoon die in Designer kleding koopt krijgt wel gelijk een soort etiket op zich geplakt. Dit kunnen meerdere kanten op en dat verschilt zich van persoon tot persoon. Ben jij nou iemand die altijd Designer draagt heb je altijd die vriend of vriendin die zegt “Dat is sowieso nep”. Ook heb je mensen waarbij ze wel geloven dat het echt is en dat ze je op straat aankijken van: “Die heeft echt veel geld”. En dit laatste is waar ze naar opzoek zijn. Status.

Hiernaast kan het natuurlijk ook zijn dat je het hartstikke mooi vindt, wij beoordelen niemand en iedereen mag dragen wat hij of zij wilt. Als laatst een paar voorbeelden van Designer merken. Je hebt Gucci, Louis Vuitton, Off White en zo heb je er nog heel veel meer.

#3 Casualstyle

De Casual kleding style ook wel vrijetijdskleding genoemd, is er eigenlijk altijd geweest en dat zal voor de komende 20+ jaar ook wel zo blijven. Casuals horen echt bij de stad Rotterdam. Bij deze style draait het meer om het feit dat het lekker zit en dat je je er dus lekker in voelt. Wel moet het een beetje netjes zijn en niet echt te bloot, hierbij kan je dus denken aan een polo etc.

Door velen mensen wordt de casual kleding dragers gelinkt met voetbalfans, hier hebben zij wel een punt maar ook weer niet. Casual kleding is inderdaad opgepikt door voetbalfans, Fanatieke voetbalsupporters en hooligans onderscheiden zich ten opzichte van minder fanatieke supporters door onder andere hun kledingstijl. Het begon ooit doordat hooligans duurdere merken begonnen te dragen om zo min mogelijk op te vallen bij de politie. Maar daarnaast durven we te wedden dat 9 van de 10 die dit lezen casual kleding aanhebben. Willen jullie nou een paar voorbeelden zien van echt Rotterdamse kleding? Klik dan eens op de link!