Aan welke eisen moet een goede website voldoen?

Aan welke eisen moet een goede website voldoen?

23 november 2020 0 Door Redactie

Zo goed als iedere organisatie tegenwoordig heeft een website. Het is bijna raar als je er geen hebt. Hiermee laat je ook kansen liggen, aangezien het juist een perfect middel is om in contact te komen met de potentiële klant en om te laten zien wie je bent. Daarom is het dus best belangrijk dat je met je website een goede eerste indruk achter laat. Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen je er graag meer over!

Gebruiksvriendelijk

Ten eerste is het heel belangrijk dat een website gebruiksvriendelijk is. Dit wil zeggen dat de bezoeker op zowel de mobiele versie als de desktop versie kan vinden waar hij of zij naar op zoek is en dat de website makkelijk in gebruik is. Hiervoor zul je het pad van de bezoeker eerst duidelijk in beeld moeten krijgen. Waar zoeken ze op en op welke pagina’s komen ze terecht? Hoe gebruiksvriendelijker de website is, hoe makkelijker de gebruiker de weg kan vinden.

Design

Het design van je website is heel belangrijk. Je website is het visitekaartje van je bedrijf, dus dan is het wel verstandig als deze er mooi en professioneel uitziet. Je kunt een website zelf bouwen of uitbesteden aan een WordPress specialist. Een website met een mooi design is afgestemd op de huisstijl van de organisatie. Probeer dus dezelfde kleuren, patronen en lettertypes door te voeren.

Content

Om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar is én relevant voor de doelgroep, zul je content moeten plaatsen op de website. Dit kan van alles zijn, maar wordt vaak toegepast door middel van een blog. Hierin deel je jouw kennis en zorg je ervoor dat je de bezoekers blijft verleiden om terug te komen. Hiervoor kun je het beste van te voren een contentstrategie opzetten.