Alles over druivenplanten

Alles over druivenplanten

3 januari 2020 Uit Door Redactie

De wijnstok, of Vitis vinifera, kan groeien in een tuin, een balkon of op een terras. Druivenplanten hebben witte of blauwe druiven en bieden een volledig scala aan smaken en vormen. Meestal gaat het om zelfbestuivende planten. De wijnstok is mooi om te zien, met zijn jonge bladeren en bloemen en natuurlijk de druiventrossen waarmee hij zich in de herfst siert. De oogsttijd is prachtig voor druiven- en wijnliefhebbers.

De oorsprong

druivenplanten

De exacte oorsprong van de wijnstok is niet echt bekend maar waarschijnlijk komt deze uit het Zwarte Zeegebied. De druivenplanten worden in veel landen verbouwd voor druiven en de productie van wijn en rozijnen. De meeste wijnstokken groeien in de landen van Midden-Europa en het Middellandse-Zeegebied, waar het klimaat warm en zonnig is. Een wijnstok planten in je tuin is daarom een ​​heel goed idee.

De druif

De druif is een symbool van vreugde, vruchtbaarheid en festiviteiten. Er zijn veel soorten druiven die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Wit of blauw, met of zonder pitjes: dit zijn enkele eigenschappen om op te letten bij het kopen van een wijnstok. De meeste wijnstokrassen zijn zelfbestuivend, wat betekent dat de plant zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen heeft. Vogels houden van druiven, dus bescherm wel je planten met een net.