Creëer eenvoudig thuis een industriële look

15 augustus 2019 0 Door Redactie

Ben jij ook zo gekke op die stoere industriële interieurs? Wij ook! Om geen fortuin uit te hoeven geven aan een compleet nieuwe inrichting, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Hiermee haal jij eenvoudig de look in huis met essentiële details en accessoires!

1. De stijl

Voordat we in details treden, moeten we eerst even de overall picture in beeld hebben. Wat houdt dit industriële sfeertje in? 

De inspiratie voor deze stijl is de industrie in de 19e en 20ste eeuw. Het is vooral heel stoer en je ziet er veel functionaliteit in terug. Bijvoorbeeld metalen kasten, houten meubels en gloeilampen met open frame.

Je hebt in deze stijl veel vrijheid waardoor je het eigenlijk niet snel fout kunt doen. In dit interieur is imperfectie, namelijk juist perfectie. Met combinatie van materialen en accessoires kun je het naar smaak stoer of zacht maken.

2. Materialen en kleurcombinaties

Ruwe materialen als beton en metaal zijn geliefd om de look te maken. Hiermee creëer je een strak geheel. Heb je een muur in huis die onafgewerkt is of leidingen die je kunt zien? Doe er niets aan! Dit geeft juist een mooi resultaat in jouw interieur. 

Qua kleuren kun je het beste neutrale kleuren gebruiken als wit, zwart en vooral grijs. Grijs zien we heel veel terug in deze look. En vooral ook in verschillende tinten, licht grijs, antraciet en ook donker grijs. 

Om het niet te donker te laten ogen, kun je het goed combineren met andere kleuren. Bijvoorbeeld roze tinten. Groen en blauw komen extra goed uit wanneer je ook wat planten in het interieur opneemt. 

3. Meubels en decoratie

Meubels en decoratie zijn uiteraard ook van groot belang voor de uiteindelijke look en feel. Industriele stoelen hebben vooral een onafgewerkte en minimalistische uitstraling. Zonder versieringen of andere sierlijke elementen. Vaak zijn ze gemaakt van leer en grijs of bruin van kleur.

Kies voor functionele verlichting zoals staande fabriekslampen of klokvormige lampen. Ook hangende gloeilampen zijn top. 

Verder staan grove accessoires hier geweldig! Niet alleen voor muren zijn metaal en beton geschikte materialen. Laat het vooral ook terugkomen in jouw decoratie. Bijvoorbeeld een bijzettafeltje van beton of een simpele kaarsenhouder van metaal.

Green-leafed Potted Plant on Bistro Table

Je wilt het met deze verschillende harde materialen, niet te hard laten lijken. Om dit te voorkomen kun je ook hout in het interieur verwerken. Creer contrast met een houen eetafel. Of een houten kruk met chromen meubelpoten.

Bron: https://www.meubelpootjes.nl/zwarte-meubelpoten-en-tafelpoten