Een PVC vloer in de badkamer

Een PVC vloer in de badkamer

12 augustus 2019 Uit Door Redactie

PVC vloeren zijn ontzetten veelzijdig, daarom is het ook een van de populairdere badkamervloeren. Een PVC badkamervloer is misschien niet veilig tegen alle schade van de badkamer, maar deze vloer kan de meeste uitdagingen van de omgeving aan. Bovendien heb je heel veel keuzes als het om PVC vloeren gaat, zo kan je bijvoorbeeld een tegelstructuur PVC vloer leggen of een vloer met houtstructuur. 

De voordelen van een PVC vloer in de badkamer 

Er zijn een aantal redenen waarom een PVC badkamervloer zo populair is. Ten eerste is PVC een duurzame en praktische vloer. Het materiaal kan goed tegen vocht, damp en water wat het een zeer geschikte vloer voor een badkamer maakt. Bovendien is PVC ook goed bestand tegen slijtage, je zal niet snel krassen en vlekken op de vloer krijgen. Je hebt ook heel veel keuze als het om design en ontwerp van een PVC badkamervloer gaat. Zo kan je tussen verschillende kleuren, patronen en materiaal looks kiezen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijke duurdere vloeren simuleren met PVC. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook PVC vloer of een houtlook PVC vloer. Zowel klik PVC als plak PVC zijn geschikt voor de badkamer. 

Waar moet je op letten met een PVC badkamervloer

Een PVC vloer is dus zeer geschikt voor in de badkamer, maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Je moet wel opletten dat zware meubels een afdruk in het PVC kunnen achterlaten. Wanneer een PVC vloer aan veel direct zonlicht wordt blootgesteld is er ook een kans dat de vloer een beetje kan verkleuren. Dit is in de meeste gevallen geen probleem in de badkamer gezien het over het algemeen een redelijk afgesloten ruimte is. Wanneer je de badkamer schoonmaakt moet je voorzicht zijn met chemische middelen gezien deze de beschermende laag van het PVC kunnen aantasten.