Het verschil tussen Litecoin en Bitcoin Litecoin

Het verschil tussen Litecoin en Bitcoin Litecoin

11 augustus 2018 Uit Door Redactie

Sommige handelaren zeggen: als Bitcoin gelijkwaardig aan goud is, dan is Litecoin het zilver. In feite is dit precies wat Litecoin ontwikkelaars in gedachten hadden bij het creëren van Litecoin.

Beide munten delen veel gelijkwaardige kenmerken en Litecoin is vergelijkbaar met Bitcoin behalve door een paar opmerkelijke verschillen:

Litecoin biedt een snellere bevestiging: het Litecoin Network streeft ernaar om elke 2,5 minuten een blok te verwerken, in plaats van de 10 minuten van Bitcoin, waarvan ontwikkelaars claimen dat het voor snellere transactie bevestiging zorgt.

Litecoin maakt gebruik van een ander hashtag-algoritme: Litecoin gebruikt scripts in zijn bewijs van werk algoritme, een sequentiële geheugenvaste functie die meer geheugen vereist dan een algoritme dat niet geheugenvast is.

Het Litecoin Network zal meer munten creëren: Litecoin zal 84 miljoen Litecoins produceren, oftewel vier keer zoveel valuta-eenheden als uitgegeven door het Bitcoin Netwerk.1

Al met al kan Litecoin een groter aantal transacties verwerken, waardoor potentiële knelpunten worden verminderd, zoals soms gezien bij Bitcoin. Bekijk onderstaande afbeelding voor een snel overzicht van beide cryptocurrencies.