Hoe omschrijf je een vacature het best?

Hoe omschrijf je een vacature het best?

26 november 2019 0 Door Redactie

Het is economisch hoogtijd en dat betekent veel vraag naar jouw product of service. Om hieraan te voldoen heb je gewoon hulp nodig. Extra handen die het werk kunnen verzetten en jouw bedrijf kunnen laten groeien. Het werven van personeel is een vak apart en het aanbieden van een vacature vergt tijd en aandacht. Een eerste stap naar het werven van personeel is het maken van een vacaturetekst. Dit kan je vervolgens plaatsen op je website of bijvoorbeeld in de krant. Maar wat moet er eigenlijk allemaal in de vacaturetekst komen? In dit artikel nemen we je graag mee in de tips and tricks van een goede tekst.

De functie omschrijving

Als eerst moet natuurlijk omschreven worden wat de vacature inhoudt. Een goede omschrijving pakt bijvoorbeeld een normale week van degene die de functie uitvoerde. Wat deed hij of zij allemaal in een normale week? Dat is een goede start om echter de juiste feiten te komen. Hierbij kan je ontdekken wat nou eigenlijk de verantwoordelijkheden zijn bij die functie en dat kan je omschrijven. Beschrijf ook het aantal uren dat hij of zij verwacht wordt te werken, laat wellicht een collega een stukje schrijven over hoe hij of zij gaat samenwerken met die nieuwe werknemer.

De arbeidsvoorwaarden

Veel mensen zijn naast de inhoud van een functie erg geïnteresseerd in de arbeidsvoorwaarden die bij een functie komen kijken. Een salaris indicatie is dus passend bij een vacaturetekst, zoals de vacature senior monteur machinebouw. Deze persoon wilt direct weten wat hij of zij ongeveer kan verdienen als deze baan wordt gekozen. Ook de secondaire arbeidsvoorwaarden zijn ontzettend belangrijk en moeten duidelijk omschreven worden. Een goed aanbod trekt goede mensen en dat is wat jij wilt voor jouw bedrijf. Met goed personeel kan jouw bedrijf keihard groeien.