Instructeursopleiding BCO

Instructeursopleiding BCO

20 januari 2021 0 Door Redactie

Voor een instructeursopleiding BCO ben je bij G4S veiligheidstrainingen op de juiste plek. Er zijn maar vier plekken in Nederland waar je de instructeursopleiding BCO kunt volgen en G4S veiligheidstrainingen is er daar één van. BCO staat voor brand, communicatie en ontruiming. Het NIBHV certificaat dat je ontvangt voor de instructeursopleiding BCO wordt erkend door verschillende instanties in Nederland, waaronder de overheid. Dat maakt dat de instructeursopleiding BCO een waardevolle opleiding is. Je kunt meer informatie over de opleiding vinden op deze pagina.

Voorwaarden voor de opleiding

Om de instructeursopleiding BCO te mogen volgen moet je aan twee voorwaarden voldoen. Allereerst moet je in staat zijn om met blusmiddelen om te gaan. Als je hier fysiek niet toe in staat bent, kun je de opleiding niet volgen. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een BHV diploma dat niet ouder is dan 15 maanden. Het BHV diploma hoeft niet van NIBHV te zijn, maar moet dus wel maximaal 15 maanden voorafgaand aan de opleiding behaald zijn. Een BHV cursus kun je ook volgen bij G4S veiligheidstrainingen.

Na de opleiding

Na het afronden van de instructeursopleiding BCO mag je zelf lesgeven over brand, communicatie en ontruiming, zowel NIBHV als niet-NIBHV lessen. Om hiervoor gekwalificeerd te blijven dien je ieder jaar een herhalingscursus te doen. De instructeursopleiding BCO duurt 10 lesdagen en heeft daarnaast twee examendagen. Je betaalt voor de boeken, het lesmateriaal, lunch, koffie en thee en de examens. De totale prijs hiervoor is meer dan € 3000.