Organiseren van een buurtfeest

Organiseren van een buurtfeest

9 december 2019 Uit Door Redactie

Wellicht woon jij in een leuke buurt en wil je wel eens samen een feest organiseren. Of misschien woon je in een buurt waar je elkaar nog niet zo goed kent en zou een feestje de ideale gelegenheid zijn om elkaar als buren beter te leren kennen. Een geslaagd buurtfeest brengt gezelligheid, saamhorigheid en zorgt uiteindelijk voor een betere buurt. Maar hoe zorg je voor een leuk buurtfeest? En wat zijn de tips en tricks om een geslaagd buurtfeest te organiseren? In dit artikel wordt alles op een rij gezet.

Wat moet er allemaal bij een buurtfeest aanwezig zijn?

Een paar onmisbare kenmerken van een geslaagd buurtfeest zijn: eten, drinken, gezelligheid, muziek en goed weer. Vooral eten is belangrijk. Dit kan je verzorgen door zelf eten te maken waarbij iedereen wat eten voor elkaar maakt. Of kan je het uit besteden door foodtrucks te laten komen. Heel leuk en origineel. Plus je hebt zelf geen zorgen om al dat eten te maken. Wel zo makkelijk!

Voor drank huur je goedkoop een bier tap en kan je de hele dag en avond genieten. Dat moet geen probleem zijn. Alleen moet je wel even een vergunning regelen. Ook handig: sanitaire voorzieningen want, na al dat drinken moet je natuurlijk een keer naar de wc en dan wil je niet dat iedereen bij jou naar binnen moet. Sanitaire voorzieningen zijn dus de oplossing voor buurtfeesten.

Gezelligheid kan je niet maken, dat is er of dat is er niet. Je kan natuurlijk wel een handje helpen en leuke muziek op zetten. Laat een goede band komen of ga voor een DJ. Help mensen de dansvloer op en de gezelligheid komt vanzelf. Nu moet de zon nog komen en dan ben je helemaal rond. Gaat het toch regenen? Dan kan een partytent altijd een uitweg bieden.