Tips om je peuter bezig te houden

Tips om je peuter bezig te houden

30 april 2020 Uit Door Redactie

Hoe gezellig het ook is met een kleintje in huis, er zijn van die momenten dat je je handen vol hebt aan andere taken en dus even niet kan letten op de kleine. Dan is het handig om de kleine even bezig te houden. Hiervoor kun je natuurlijk een oppas vragen om langs te komen, maar er zijn ook andere en veel makkelijkere oplossingen waarmee jij je peuter lang genoeg bezig houdt. Wij vertellen je graag hoe.

Knutselen

Kinderen vinden niets leuker dan een beetje spelen met papier, pennen en stickers. Als je dus wil dat je peuter eventjes zichzelf kan vermaken, kun je wat knutselgerei aanschaffen. Let hierbij natuurlijk wel op dat het veilige spullen zijn en je kindje niks kan inslikken of zichzelf zeer kan doen. Ook voor jonge kindjes kun je bij een speelgoedwinkel speciale knutselpakketten kopen.

Speelgoed

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar je maakt elk kind wel een aantal uurtjes zoet met speelgoed. Of dit nu raceauto’s zijn of barbiepoppen, kinderen spelen maar al te graag met hun speelgoed. Er zijn speciale babymerken die speelgoed verkopen voor baby’s en peuters. Zo heeft het merk Little Dutch verschillende soorten speelgoed, zoals een little Dutch keuken. Hoe leuk zou het zijn dat als jij in de keuken staat, de kleine met je mee kan koken in zijn of haar eigen keukentje.

Boekjes

Naast speelgoed en knutselen doen boekjes het ook altijd goed. Ook als de kleine nog niet kan lezen, zijn er genoeg leuke boekjes met plaatjes en stripfiguren. Deze boekjes zitten vaak vol met mooie tekeningen en felle kleuren, waardoor de aandacht van de kleine wel eventjes vastgehouden wordt. Hiernaast hebben boeken ook een educatieve rol. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen van de kleine, wat dus helemaal mooi meegenomen is.