Waarom calisthenics?

Waarom calisthenics?

6 februari 2020 Uit Door Redactie

Er is werkelijk waar een wereld voor me opengegaan sinds ik calisthenics heb leren kennen. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was door alleen met m’n eigen lichaamsgewicht te trainen. Dit is de basis van calisthenics. Het is in het leven geroepen om kracht, flexibiliteit, behendigheid, balans, coördinatie en aerobe conditie te verbeteren. Eigenlijk verbetert het iedere vaardigheid die vereist is om jezelf “fit” te noemen!

calisthenics

De voordelen

Er zijn vele voordelen aan het trainen met je eigen lichaamsgewicht. Enkele daarvan zijn:

• Altijd en overal kunnen trainen
• Je bouwt kracht op
• Je traint elke spier in je lichaam

Altijd en overal kunnen trainen

Om te beginnen, wil ik het voordeel benoemen dat je geen gewichten nodig hebt! Nu is er officieel geen excuus meer beschikbaar om niet te trainen. Omdat je je eigen lichaamsgewicht inzet, kun je in principe altijd en overal trainen. Ideaal dus!

calisthenics

Je bouwt kracht op

Een ander voordeel is dat je kracht opbouwt. Dat je niet met gewichten traint wil niet zeggen dat je niet sterker wordt, want dat gebeurd wel degelijk. Je kunt ongelooflijk veel bereiken met je eigen lichaamsgewicht en er zijn talloze mogelijkheden om jezelf uit te blijven dagen.

Je traint elke spier in je lichaam

Met calisthenics train je letterlijk elke spier in je lichaam. Dat is ook een van de redenen wat het zo effectief maakt. De oefeningen vragen je aandacht van top tot teen en er is geen één spier die aan jouw trainingssessie ontkomt.

Probeer het ook eens!

Je weet niet wat je mist! Trainstation 073 is een topplek om kennis te maken met deze geweldige en effectieve vorm van trainen. Er lopen zeer ervaren PT’s rond, dus aarzel niet en probeer het ook!