Waarom het slim is om jouw merknaam te laten checken

Waarom het slim is om jouw merknaam te laten checken

3 februari 2020 Uit Door Redactie

Jij bent een ondernemer in hart en nieren en wilt eindelijk beginnen met je eigen zaak. De financiering heeft even op zich laten wachten waardoor je een achterstand heb opgebouwd. Hierdoor zit er een flinke spoed achter want je had maanden geleden verwacht te starten. Maar de kosten heb je ondertussen wel gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je alles sneller wilt regelen. Toch willen we je aanraden om jouw merknaam te laten controleren. Waarom? Dat wordt in dit artikel uitgelegd.

Vrij aan de slag

Je bent een bedrijf gestart en wilt toch nog voor de zekerheid de merknaam of merknamen controleren voordat je jouw producten hiermee laat bedrukken. Want, als je pech hebt, kan je niet aan de slag met die merknaam. Op het moment dat dit het geval is ontstaat er nog een groter probleem. Je had het namelijk zo mooi bedacht om een leuke merknaam te kiezen. In veel gevallen zijn de mogelijkheden beperkt of niet toegestaan. Daarom adviseren we ook altijd om jouw merknaam te laten checken.

Registreren maar

Op het moment dat jouw gekozen merknaam goed wort bevonden kan je deze ook registreren in de registers. Wel raden we aan om dit door een merkenbureau te laten verzorgen. Zo weet je zeker dat jouw merknaam in een officieel register terecht gaat komen. Daarnaast kan je ook goed nadenken of je een registratie in Nederland, Benelux of heel de wereld wilt hebben. Dit is verstandig als je ook de Internationale markt gaat bestormen met jouw prachtige producten.

Waar wacht je op?

Wil je jouw merknaam gratis checken? Neem dan eens een kijkje bij het bekendste merkenbureau van Nederland. Dan weten we zeker dat ze je goed kunnen helpen met jouw probleem. De oplossing is dichterbij dan je denkt. Maak het jezelf niet te moeilijk en laat het uitbesteden.