Waarom je niet meer onder online facturering uit kan

Waarom je niet meer onder online facturering uit kan

24 februari 2020 Uit Door Redactie

Al jaren neemt het aantal facturen per post drastisch af. Je zou zeggen dat postbedrijven het daardoor steeds rustiger hebben maar we, de consumenten, compenseren dat natuurlijk met alle online bestellingen. Ze hebben dus niks te klagen. Maar hoe komt het dat de poststukken die door de brievenbussen passen wel zo enorm afnemen. Want we versturen niet alleen minder facturen maar ook magazines en brochures worden steeds vaker online verstuurd. We vertellen je graag waarom ook jij niet meer zonder online facturering kan.

Gemak

Het gemak van online facturering is een van de belangrijkste voordelen. Een online factuur maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Via het boekhoudsysteem kan je door middel van één druk op de knop een factuur maken. Met een volgende klik heb je jouw factuur ook direct verstuurd naar het bij jouw bekende e-mailadres. Binnen een paar tellen heeft het andere bedrijf dus een factuur op de digitale deurmat. Wil je het ze een stuk gemakkelijker maken om te betalen? Voeg dan een iDeal link toe in jouw factuur. Een fluitje van een cent voor de bedrijven om jouw facturen te betalen. In totaal hebben jullie beiden tijd gewonnen én is de administratie direct up to date.

Het verschil met e-factureren

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat e-facturen en online factureren hetzelfde is. Er zit echter wel een verschil tussen elektronische factureren en online facturen. Met een online administratiesoftware is je boekhouding overal benaderbaar en kan je jouw online facturen direct inboeken. Hierdoor is boekhouding ontzettend eenvoudig en niet zo tijdrovend als normaal. De online boekhoudsystemen hebben alle regels van de Belastingdienst netjes in de software verwerkt waardoor je, je ook netjes aan de regels hebt gehouden.

Tijd om over te stappen

Wil je overgaan tot online facturatie dan raden we je zeker aan om een goed boekhoudpakket te kiezen. Maak het jezelf zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk met het oog op een eenvoudige en soepele verzending van de online facturen.