Wat is een E-sigaret?

Wat is een E-sigaret?

28 november 2019 0 Door Redactie

Voor mensen die minder willen roken of helemaal willen stoppen met roken, kan een E-sigaret een geschikte oplossing zijn. Dit is een elektronische sigaret dat een vloeistof verdampt waar een bepaald smaakje aan zit, wat dient als een vervanging van de gewone sigaret. Zeker met de koude temperaturen in de winter kan een E-sigaret erg handig zijn, aangezien je niet meer naar buiten hoeft om te roken. Hiernaast hoef je niet telkens opnieuw een pakje sigaretten te kopen, aangezien je een E-sigaret kan blijven gebruiken en alleen de vloeistof zo nu en dan moet vervangen.

Verschillende smaken

Een E-sigaret vul je met een bepaalde vloeistof. Deze vloeistof wordt verhit, waarna je de damp van de vloeistof vervolgens inademt. De vloeistoffen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Zo kun je kiezen uit standaard tabak smaak, wat vooral handig is voor mensen die net beginnen met een

E-sigaret en nog niet gewend zijn aan andere smaken. Maar je kan ook kiezen voor fruitsmaken zoals aardbei, framboos, peer, kers, ananas en kiwi. Deze zullen iets zoeter smaken. Wil je toch liever een iets frissere smaak? Dan zijn er ook vloeistoffen met menthol smaak.

Met of zonder nicotine

Als je wil stoppen met roken, kun je de hoeveelheid nicotine die je binnen krijgt langzaamaan af gaan bouwen met een E-sigaret. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als met nicotinepleisters, door beetje bij beetje de nicotine inname te verminderen. Bij elke vloeistof die je koopt, kun je namelijk bepalen hoeveel nicotine er in zit. Zo kun je er ook voor kiezen om een vloeistof te gebruiken waar geen nicotine in zit. Een nadeel is wel dat een E-sigaret of E-sigaar er voor kan zorgen dat je behoefte om te roken alleen maar sterker wordt. Dit komt omdat je in principe je ‘rookgewoontes’ in stand blijft houden. Als je net gestopt bent met roken kan de verleiding dus alleen maar groter worden om weer opnieuw te beginnen met roken.