Welke vloer past het beste in uw nieuwe woning?

Welke vloer past het beste in uw nieuwe woning?

11 september 2020 Uit Door Redactie

Een vloer is de basis van iedere woning. De vloer in uw woning kan de uitstraling van de binnenkant van uw huis een boost geven of deze juist verpesten! Het is daarom belangrijk om een mooie vloer uit te zoeken die goed past in uw woning. Het grootste deel van de uitstraling van een vloer wordt bepaald door het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Tegenwoordig worden de meeste vloeren gemaakt van drie materialen, namelijk: hout, PVC en laminaat. De houten vloer bestaat veruit het langst, laminaat heeft gedurende de vorige eeuw haar intrede in de markt gemaakt en PVC is een vrij nieuwe speler die met grote sprongen de vloerenmarkt aan het overnemen is. Twijfelt u over de aanschaf van een PVC vloer, lees dan snel verder! 

Waarom PVC?

Een PVC-vloer heeft enorm veel voordelen ten opzichte van de andere soorten vloeren. De PVC-vloer combineert eigenlijk het beste van beiden. Door de manier waarop de vloer geproduceerd wordt heeft deze een prachtige uitstraling die enorm lang mee gaat. De Door de manier waarop de PVC-vloer geproduceerd wordt vereist deze ook nog eens bijna geen onderhoud. Ook kun je, in tegenstelling tot de laminaatvloer, onder een PVC-vloer wel vloerverwarming plaatsen. Dit kan onder een laminaatvloer niet omdat deze dan kan smelten, de PVC-vloer is op zo’n manier geproduceerd dat deze wel tegen de hitte opgewassen is. Ook worden de vloeren kunstmatig geproduceerd, hierdoor kun je de vloeren in iedere mogelijke kleur bestellen en laten leggen! Als u op zoek bent naar een PVC-vloer, bekijk dan zeker eens de Floorify PVC vloeren en de Moduleo PVC vloeren.

Waarom geen PVC?

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan een PVC-vloer. De grootste nadelen zitten hem ten opzichte van de andere opties in de echtheid van het product en de prijs. Ten opzichte van hout zal de PVC-vloer het altijd verliezen in uitstraling omdat deze niet van 100% natuurlijk materiaal is gemaakt. Van de laminaatvloer zal de PVC-vloer verliezen op het gebied van prijs. Je betaalt over het algemeen zo’n 3x zoveel voor een PVC-vloer als voor een laminaatvloer. Dit zijn natuurlijk maar marginale nadelen ten opzichte van de voordelen, maar we wouden je er wel over informeren!