Windsurfen voor beginners

15 augustus 2019 Uit Door Redactie

Wil jij graag leren om te windsurfen, maar twijfel je nog een beetje? Is het misschien te moeilijk? Is het op oudere leeftijd nog aan te leren? En wat je er allemaal voor nodig? Funsport Makkum geeft je in deze blog antwoord op die vragen en hoopt jou aan te sporen om voor het eerst op een surfplank te laten klimmen!

Is leren windsurfen moeilijk?
Laten we gelijk, maar met deze vraag beginnen. Veel mensen denken bij windsurfen gelijk: “Dat kan ik niet”. Dat in evenwicht blijven is vast veel te moeilijk. Maar eerlijk waar, zo lastig is het eigenlijk helemaal niet! De surfspullen die je gebruikt zijn er namelijk voor gemaakt, om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Door de jaren heen zijn de spillen zo dusdanig geoptimaliseerd, dat windsurfen gemakkelijker is dan ooit tevoren. Het zal je verbazen hoe snel jij de basis onder de knie hebt. Na een paar uur oefenen ben jij klaar om er alleen op uit te gaan.

https://afosto-cdn-01.afosto.com/sc4oa/inline/0749d02d15ee40073ee68c24db674d75.jpg

Ben ik te oud om het te leren?
Zoals bij eigenlijk alles ben je nooit te oud om iets te leren. En dat geldt ook voor windsurfen! Toegegeven, kleine kinderen pakken het nog een stapje sneller op. Maar zolang jij maar een beetje uithoudingsvermogen hebt, kun je het leren tot ver in de zeventig bent! Rust roest, er zijn genoeg windsurfers op leeftijd die er met windkracht 5 nog op uit trekken. De brede en erg stabiele surfplanken van tegenwoordig zijn de perfecte manier om het windsurfen op te pakken.

Het is nooit te laat op te leren windsurfen. Lijkt het jou al een langere tijd leuk om erop uit te trekken en te gaan windsurfen? Grijp dan nu je kans en reserveer een WIndsurfles bij Funsport Makkum. Hier leer jij op een van de mooiste plekken aan het IJsselmeer windsurfen.

Bron: https://www.funsportmakkum.nl/lessen