Zo onderhoud je jouw dak!

Zo onderhoud je jouw dak!

28 juli 2020 Uit Door Redactie

Net zoals de meeste mensen denk jij waarschijnlijk weinig na over je dak. Je dak zit er gewoon en je kijkt er verder niet naar. Toch is het erg belangrijk dat je dak goed onderhouden wordt en dat je problemen op tijd spot. Doe je dit niet? Dan kan dit voor ernstige gevolgen zorgen. Denk aan een lek in de pijpleiding, een brand in je huis of lekkages. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. De vraag is alleen hoe je dit voorkomt en als er een probleem is hoe je dit probleem oplost?

De algemene tips

Er zijn veel verschillende soorten daken. Voordat je begint met onderhouden wil je weten wat voor dak je hebt. In grote steden hebben mensen vaak een plat dak en in dorpen hebben mensen vaak een huis met dakpannen. Zo zijn er nog veel verschillende soorten materiaal voor een dak. Zie je dat het weer de komende tijd slechter wordt? Kijk eens goed rond of je ergens lekkages ziet of alle pijpleidingen het werk goed doen en of je ergens wat ziet uitsteken op het dak. Soms zijn er ook gaten of vind je vogelnesten.

Extra hulp

Heb je een oud dak of is het heel slecht weer geweest de afgelopen tijd waardoor er misschien wat beschadigd is? Dan is het tijd je dak te laten nakijken. Dit kun je zelf doen, maar als je zelf niet veel kennis hebt op dit gebied is dit niet handig. Het beste wat je kunt doen is extra hulp inschakelen zoals een dakdekker Den Haag. Een dakdekker kan het dak grondig onderzoek en kijken of er iets gerenoveerd of gerepareerd moet worden. Bij oude daken wordt tegenwoordig steeds vaker als advies gegeven een nieuw dak te laten leggen. Oude daken staan bekend om groot brandgevaar en een slechte isolatie.